Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками Дубенського району сплачено майже 82 млн грн податку на майно

опубліковано 08 грудня 2021 о 10:39

Протягом січня-листопада цього року платниками Дубенського району до бюджету сплачено 81,7 млн гривень податку на майно. Це на 3,6 млн гривень більше ніж за аналогічний період минулого року.

Із цієї суми земельного податку та орендної плати надійшло до бюджету 67 млн грн, що на 300 тис грн більше ніж за січень-листопад 2020 року. Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 49,8 млн грн, земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. В свою чергу, фізичні особи перерахували – 17,2 млн гривень.

Податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачено 14,3 млн грн, що на 3,3 млн грн більше ніж за відповідний період минулого року. Платниками податків - юридичними особами сплачено 8,4 млн грн, а фізичними особами – 5,9 млн гривень.

Сума транспортного податку за січень - листопад складає 346 тисяч грн, що на 8 тисяч грн більше показників минулого періоду. Частка сплати транспортного податку до бюджету юридичними особами складає 76,5 відсотків, в свою чергу частка сплати фізичними особами складає 23,5 відсотків.  

Дубенська ДПІ нагадує, що згідно Податкового кодексу України (далі ПКУ), до складу майнових податків входять:

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

- транспортний податок;

- плата за землю.

Стабільність надходжень до місцевого бюджету – є запорукою розвитку громад. Майнові податки були та залишаються істотним джерелом наповнення бюджетів громад.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX"