Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО та особливості одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб обговорили в Дубенській ДПІ під час зустрічі з платниками податків

опубліковано 08 грудня 2021 о 10:41

У Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбулося чергове засідання «круглого столу» за участю працівників  ДПІ  та представників бізнесу, на якому обговорювали особливості застосування РРО та програмних РРО та останні законодавчі зміни, які стосуються одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Головний державний інспектор Дубенської ДПІ Оксана Величенко нагадала учасникам заходу, що запровадження програмного РРО є важливим кроком до детінізації економіки та створення рівних умов ведення підприємницької діяльності. Так, нове законодавство відкрило можливість використовувати замість традиційних, спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій. Таку програму можна буде встановити, у тому числі і на смартфон. Держава, контролюючий орган, забезпечуватиме безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання, а також безкоштовно підтримуватиме роботу програми.

Крім цього, фахівець повідомила присутнім, що з 1 вересня 2021 року громадяни України мають право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування.

Так, декларуванню підлягатимуть валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме і нерухоме майно, в тому числі об'єкти незавершеного будівництва, частки (паї) у майні юридичних осіб, розміщені як в Україні, так і закордоном, які були придбані до 1 січня 2021 року та які в момент їхнього отримання підлягали оподаткуванню в Україні, але з них не були сплачені податки і збори. Також доведено інформацію за якими ставками оподатковуються задекларовані активи під час одноразового декларування.

Також під час заходу Оксана Величенко роз’яснила платникам про переваги користування сервісом ДПС «Електронний кабінет платника». Вона звернула увагу на можливості дистанційного спілкування з податковою службою засобами сервісів «InfoTAX»», на використання таких інформаційних ресурсів ДПС України, як: Facebook, Telegram-канал.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»