Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 3,2 мільярда гривень ЄСВ надійшло на соціальні потреби від мешканців Рівненщини

опубліковано 04 вересня 2019 о 10:57

За  січень – серпень 2019 року роботодавцями та суб’єктами господарювання – фізичними особами Рівненщини  сплачено 3 мільярда 205 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що на 19%, або на 512 млн. грн. перевищує показники відповідного періоду минулого року.

Як зазначила в.о.начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, серпневий внесок роботодавців Рівненщини до скарбниць склав 371 мільйон гривень, що на 48 мільйонів більше, ніж торік.

Податківці вкотре нагадують, що своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Зокрема, захищені соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати. 

У відомстві зазначають, що працівники податкової служби області  проводять активні заходи з детінізації зайнятості населення, серед яких боротьба із зарплатами у "конвертах", контроль за різними сферами економіки та за галузевим принципом, а також здійснення перевірок роботодавців з питань дотримання податкового і трудового законодавства під час виплати доходів громадянам. У результаті цей резерв буде використаний для додаткових надходжень, як до державного і місцевих бюджетів, так й до соціальних фондів.

ГУ ДПС у Рівненській області