Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До відома підприємців. Про борги з ЄСВ можна дізнатися кількома способами

опубліковано 20 вересня 2019 о 09:37

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує фізичним особам - підприємцям, що ФОП, у тому числі «єдинники» та особи, які провадять незалежну профдіяльність, сплачують єдиний соціальний внесок до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ. У разі несвоєчасної сплати ЄСВ виникає борг (недоїмка), на яку нараховується штрафна санкція та пеня.

Cаме своєчасна сплата ЄСВ гарантує громадянам право на соціальний захист: наприклад, захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення.

Згідно із законодавством України за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції. Строк давності щодо стягнення сум недоїмки по ЄСВ, штрафів та нарахованої пені відсутній.

Боржникам – фізичним особам – підприємцям особливо слід пам’ятати про те, що одним із джерел погашення боргів перед державою є особисте майно такої особи, що ставить під загрозу добробут власної сім’ї. Також до боржників – ФОП вживаються заходи щодо тимчасових обмежень у праві виїзду за кордон.

То ж  у разі наявності боргу – його терміново необхідно сплатити

Якщо у вас виникнуть питання щодо сплати ЄСВ, можете звернутися до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації.

Якщо ж ви власник електронного цифрового підпису, то дізнатися про суму заборгованості можна на веб-порталі ДПС України, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

Головне  управління ДПС у Рівненській області