Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 68 мільйонів гривень від власників нерухомості

опубліковано 20 вересня 2019 о 09:40

Як повідомили в ГУ ДПС у Рівненській області за вісім місяців поточного року  місцеві бюджети області отримали близько 68,9  мільйона гривень податку на нерухомість, що  14,9 млн. грн., або на 29 відсотків більше ніж за відповідний період минулого року.

Власники об’єктів нерухомості – юридичні особи сплатили  майже 46,8  млн. грн., або на 15 млн. грн. більше надходжень за аналогічний період 2018 рокук. Фізичні особи – власники нерухомого майна протягом сплатили  26,4 млн. грн. податку, що на 8,4 млн. грн., або на 47% більше минулого року.

Збільшення надходжень з податку на нерухомість  є результатом  плідної співпраці податківців області та органів місцевого самоврядування з метою забезпечення інформування власників нерухомості про обов’язок сплати відповідного податку, а також його ефективне та прозоре адміністрування.

«В умовах децентралізації сплачені до бюджетів місцевих громад податки є джерелом фінансування соціальної сфери, фінансовим підґрунтям для розвитку інфраструктури та реалізації планів економічного розвитку адміністративно-територіальних одиниць», - зазначила в.о. начальника  ГУ ДПС у Рівненській області Надія Друзюк.

 ГУ ДПС у Рівненській області