Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоб отримати податкову соціальну пільгу - подай роботодавцеві заяву про її застосування

опубліковано 31 жовтня 2019 о 08:58

Головне управління ДПС у Рівненській  області нагадує, що відповідно до п.п.169.2.1 п.169.2 ст.169 Податкового кодексу України податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Платник податку повинен подати роботодавцю заяву в якій зазначити про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги - п.п. 169.2.2 п.169.2 ст.169 ПКУ.

Застосовування податкової соціальної пільги до нарахованих у вигляді заробітної плати доходів розпочинається з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право.

У податковій звітності роботодавцем відображаються всі випадки застосування або незастосування податкової соціальної пільги згідно з отриманими від платників податку заявами про застосування пільги, а також заявами про відмову від такої пільги.

Нормами ПКУ не передбачено щорічне подання заяви про застосування пільги, проте, у разі якщо у платника податків виникає право на застосування податкової соціальної пільги з інших підстав ніж ті, що були зазначені у попередній заяві, то такий платник повинен надати нову заяву з відповідними підтверджуючими документами.