Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сформовано Громадську раду при ГУ ДПС у Рівненській області

опубліковано 26 грудня 2019 о 10:24

Сьогодні під час установчих зборів сформовано склад Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Рівненській області. У Громадську раду увійшли 15 осіб – представників інститутів громадянського суспільства. Вони надаватимуть консультативну допомогу податковій службі.

Одразу по завершенню установчих зборів члени Громадської ради зорганізувалися на перше засідання, під час якого головою Ради було обрано уповноваженого представника Української асоціації підприємств легкої промисловості Богдана Гапяка. Новообраний голова Громадської ради висловив подяку за надану йому довіру та впевненість, що робота у новому складі буде конструктивною та направленою на вирішення важливих питань, а діалог громадськості та податківців буде і надалі ефективним.

Як відмітив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, від громадськості надходить чимало продуктивних ініціатив, пропозицій та зауважень щодо вдосконалення взаємодії між бізнесом та контролюючими органами. І якщо говорити про фахові опрацювання законодавчих ініціатив з податкових питань, то тут першість за Громадською радою при Головному управлінні, від якої  надходять корисні пропозиції, іноді й критика, що дає можливість своєчасно зреагувати на проблемні питання та вдосконалити роботу. То ж очільник відомства побажав присутнім плідної праці, запевнивши громадськість, що податківці відкриті до конструктивного діалогу, адже лише в співпраці  можна знайти оптимальні рішення для спірних питань та уникнути неоднозначного розуміння законодавчих норм.

Надалі Віталій Чуй презентував членам Громадської ради стратегічні кроки, які необхідно зробити в найкоротші терміни і які сприятимуть розвитку громад Рівненщини. Це, в першу чергу, паспортизація міських,сільських, селищних та об’єднаних громад, робота з легалізації виплат найманим працівникам та інвентаризації земель.

Говорили під час засідання також про широке впровадження цифрових технологій, що забезпечить абсолютно безконтактне спілкування платників з податківцями, про  найголовніший на сьогодні виклик – проект РРО у смартфоні.

Нагадаємо, що Громадська рада – це тимчасовий консультативно-дорадчий орган, утворений для сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики. Термін каденції новообраної Громадської Ради при ГУ ДПС  Рівненській області  2019-2021 роки.

фотогалерея