Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своєчасно виплачена зарплата забезпечує стабільне наповнення місцевих скарбниць

опубліковано 20 травня 2020 о 09:50

Держава під час карантину зменшила податкове навантаження, зокрема, за рахунок податків, які наповнюють місцеві бюджети. А це означає, що на розв'язання багатьох проблем у громадах може  залишитись менше грошей:  місцеві бюджети недоотримають кошти з податку на землю та від оренди нерухомості. А через те, що деякі роботодавці звільняли працівників або ж працівники перебували у відпустках без збереження заробітної плати, скоротяться надходження від податку на доходи фізичних осіб, який є вагомою складовою наповнення місцевих бюджетів. Тому, виявлення фактів виплат фізичним особам не облікованих та прихованих доходів, а також  контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам і сплати належних сум ПДФО та єдиного соціального внеску до бюджету є одним і першочергових завдань податкової служби області.

Зокрема, протягом січня - квітня поточного року Головним управлінням ДПС у Рівненській області встановлено 30 випадків порушень підприємствами та фізичними особами – підприємцями виплати заробітної плати (або інших доходів) громадянам з порушенням діючого податкового законодавства. За результатами проведених перевірок додатково донараховано до бюджету 908,6 тис. грн. ПДФО, 76,6 тис. грн. військового збору та 71,0 тис. грн. єдиного внеску. Крім того,  за результатами здійснених перевірок виявлено використання праці 107 найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

«Маємо розуміти, що зменшення надходжень податків через карантин може призвести до негативних наслідків. Тому, звертаюсь до  всіх представників бізнесу, - стабільність та повнота податкових надходжень до бюджету громади підвищує зростання дохідної частини місцевих бюджетів та, відповідно, забезпечує умови, що необхідні для подолання наслідків пандемії, як в медицині так і в економічному розвитку області. То ж, сплачуючи податки,  ви забезпечуєте сталий соціально-економічний розвиток нашого краю», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Головне управління ДПС у Рівненській області