Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року бізнес Рівненщини сплатив понад 2,5 млрд. грн. ЄСВ

опубліковано 08 липня 2020 о 16:37

У Головному управлінні ДПС у  Рівненській області повідомили, що протягом січня - червня 2020 року платники регіону сплатили  2580,6 млн. грн.  єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Вказана сума перевищила минулорічні надходження на  144,7 млн. грн. (+ 5,9 %).

Керівник податкової служби Рівненщини Віталій Чуй зазначає, що позитивна динаміка сплати єдиного внеску платниками області свідчить про соціально відповідальну позицію переважної більшості страхувальників та результативну роботу в області щодо протидії нелегальній зайнятості. Адже податківці систематично проводять роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання щодо необхідності дотримання законодавства про оплату праці.

Він також наголосив, що єдиний внесок – це основа пенсійних виплат та інших соціальних гарантій. І тільки за умови офіційного оформлення найманого працівника та «білої» зарплати йому гарантуються право на відпустку, страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, оплата листків непрацездатності та нарахування пенсійного стажу.

Головне управління ДПС у Рівненській області