Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Рівненщини сплачено понад 332 млн. грн. єдиного податку

опубліковано 10 липня 2020 о 09:48

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, у продовж першого півріччя цього року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували на розвиток територіальних громад області 332,6 млн. грн. єдиного податку. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року місцеві скарбниці додатково отримали 27,5 млн. гривень.

Майже 76 відсотків податку сплатили приватні підприємці. З початку цього року вони перерахували 253,2 млн. грн. єдиного податку, що перевищує минулорічні надходження на 12,1 відсотка.

Юрособи - спрощенці перерахували цьогоріч 49,7 млн. грн. єдиного податку, а це - плюс 4 млн. грн. до 2019 року.

Відповідно сільгоспвиробники, які перебувають на четвертій групі спрощеної системи оподаткування, сплатили 29,7 млн. грн. єдиного податку.

«Незважаючи на несприятливу ситуацію через пандемію COVID-19, в області спостерігається позитивна динаміка податкових надходжень, що вказує на  те що більшість наших господарюючих суб’єктів сумлінно виконують податкові зобов’язання. Зі свого боку  ДПС пропонує бізнесу електронні сервіси, які вдало вирішують чимало питань – від моменту формування звіту до виконання фінансових зобов’язань без потреби відвідувати податкову», - зазначає Віталій Чуй.

Головне управління ДПС у Рівненській області