Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже три мільярда гривень - надходження ЄСВ від платників Рівненщини

опубліковано 04 серпня 2020 о 10:08

 У січні – липні 2020 року сума надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від платників податків Рівненщини склала 2 млрд. 999 млн. гривень, що на 164,9 млн. грн., або майже на 6 відсотків перевищило надходження аналогічного періоду  2019 року. Про це повідомив. начальник Головного управління ДПС у Рівненській  області Віталій Чуй.

Лише у липні поточного року підприємства, організації і підприємці регіону спрямували на соціальні потреби 418,6 млн. грн. ЄСВ, що на 20,2 млн. грн.  більше, ніж у липні 2019 року.

Як зазначив Віталій Чуй, співпраця  з роботодавцями регіону, а також  детінізація ринку праці є одним з пріоритетів у роботі податківців, оскільки заробітна плата громадян та доходи фізичних осіб-підприємців є основним джерелом для сплати єдиного соціального  внеску, за рахунок якого наповнюються фонди соціального страхування, фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо.

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що Законом України від 13.05.2020 №592-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників»  передбачено списання суми недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів та пені, нарахованих на ці суми недоїмки фізичним особам – підприємцям на загальній системі оподаткування та фізичним особам, які здійснюють незалежну професійну діяльність, якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню ПДФО.

Для списання суми недоїмки з єдиного внеску необхідно протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом № 592-ІХ (з 03.06.2020 по 31.08.2020) подати заяву та  здійснити певні кроки.