Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві громади Рівненщини отримали понад три мільярда гривень податкових надходжень

опубліковано 06 серпня 2020 о 09:25

За інформацією ГУ ДПС у Рівненській області, до місцевих бюджетів краю протягом семи місяців 2020 року надійшло 3,02 мільярда гривень податкових платежів.

Начальник податкової служби області Віталій Чуй зазначив, що сума  сплачених  для потреб громад коштів на 193 мільйони гривень перевищує аналогічні показники відповідного періоду минулого року.

Традиційно основним джерелом наповнення бюджетів громад області залишається податок на доходи фізичних осіб, загальна сума якого у місцевій скарбниці склала 2,1 мільярда гривень, що порівняно з аналогічним періодом минулого року в абсолютній сумі більше на 161,9 мільйона гривень.

Віталій Чуй повідомив, що незважаючи на мораторій щодо проведення перевірок, тимчасове звільнення від нарахування та сплати єдиного внеску та інші «карантинні пільги», більшість господарюючих суб’єктів відповідально ставляться до виконання конституційного обов’язку – сплати податків, своєчасно і в повному обсязі сплачують платежі до бюджетів.

Важливо, що в умовах, коли країна проводить заходи з викликами пандемії коронавірусу, кошти які надходять до місцевого бюджету області, є особливим важелем для цієї боротьби.