Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юристи податкової служби області виграли для казни майже 106 мільйонів гривень

опубліковано 11 серпня 2020 о 09:41

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, станом на 01.08.2020 на розгляді у судах різних інстанцій, з урахуванням справ, що перейшли з попередніх років, знаходились 1362 справи на суму 2261,9 млн. гривень. Судовими інстанціями протягом поточного року розглянуто 415 справ на суму 363,1 млн. гривень.

Із загальної кількості адміністративних справ за позовами платників податків до територіальних органів ДПС у Рівненській області  більшу частину складають справи про визнання недійсними/нечинними податкових повідомлень – рішень щодо нарахування податкових зобов’язань та штрафних санкцій.  

Як повідомив начальник управління правового забезпечення Ярослав Рашовський, юристи податкової служби області за вісім місяців поточного року виграли для казни 105,8 млн. грн. по 160 справам, що складає майже 40% відсотків від кількості розглянутих справ та 30% відсотків  від суми позовних вимог.

Податківці зауважують, що нова стратегія роботи податкових юристів надає перевагу збору додаткових доказів для повного, всебічного та об’єктивного дослідження обставин справи, у доведенні перед судом їх переконливості. Зібрані докази відкриті для ознайомлення платникам, і кожний може переконатися, що оскарження у таких справах не має судової перспективи.