Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новітні РРО: ознайомтесь з відео-уроками на тему реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 19 листопада 2020 о 14:01

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують суб’єктам господарювання, що при розрахунках зі споживачам, починаючи з 01 серпня 2020 року, платники податків поряд з традиційними РРО, тобто касовими апаратами, можуть застосовувати ПРРО, яке можна встановити на комп’ютер, смартфон чи планшет.

На сьогодні для застосування ПРРО існує розроблене ДПС програмне рішення – доступне кожному на безкоштовній основі.

Звертаємо увагу, що застосування програмних РРО з 01 серпня 2020 року не розширило кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється обов’язок використовувати РРО/ПРРО згідно з вимогами Закону України про РРО та Податковим кодексом України. Такий обов’язок для більшості фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку ІІ-ІV груп виникає лише з 01 квітня 2021 року.

До цієї дати, крім наданої можливості використовувати безкоштовні програмні рішення для фактичного проведення розрахункових операцій, ДПС створено умови для тестування безкоштовних рішень суб’єктами господарювання, які мають намір використовувати ПРРО після 01 квітня 2021 року.

Пропонуємо переглянути серію відео-уроків на тему реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій. З їхньою допомогою платники податків можуть легко створити в Електронному кабінеті всі необхідні для роботи з ПРРО документи: повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність форми №20-ОПП, заяви форми №1-ПРРО та Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа касира.

Відео розміщені на YouTube-каналі Головного управління ДПС у Рівненській області за наступними посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=kejmeSmujsg&t=50s

https://www.youtube.com/watch?v=pY6HCTqLn_0&t=19s  (20-ОПП)

https://www.youtube.com/watch?v=oauXfVDAIJQ  (1-ПРРО)

https://www.youtube.com/watch?v=cayWR1vBgJQ  (повідомлення про сертифікати касирів)