Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій – на телеканалі «Сфера-ТВ»

опубліковано 27 листопада 2020 о 09:23

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій,  новітні програмні РРО, переваги їх використання, відповідальність за порушення при застосуванні касових апаратів – про це фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області говорили сьогодні під час зустрічі з журналістами телеканалу «Сфера-ТВ».

Зокрема, зазначили, що з  01 серпня 2020 р. закон дозволяє суб’єктам господарювання користуватися як апаратним, так і програмним РРО – це може бути програма, чи додаток на смартфон, планшет, ком’ютер, яка дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Для уникнення втрат, у першу чергу суб’єктів малого та мікробізнесу, відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно. Його можна отримати з сайту ДПС України. На головній сторінці сайту розміщено банер «Програмні РРО», натискаючи на нього можна отримати всю необхідну інформацію щодо впровадження та реєстрації програмних РРО, в тому числі скачати відповідне програмне забезпечення.

Наголосили, що запровадження РРО відбувається поетапно. Зокрема, з 1 січня 2021 року РРО застосовуватимуть суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки у сфері Інтернет-торгівлі, ресторанного господарства, ювелірній галузі, торгівлі побутовою технікою, медичних послуг, туризму, готелів, секонд-хенду; а з 1 квітня 2021 року РРО використовуватимуть фізичні особи – підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування і є платниками ІІ, ІІІ та IV груп єдиного податку. Тобто, норми щодо обов’язкової фіскалізації наберуть чинності поступово, тому суб’єкти господарювання, які на сьогодні ще не мають обов’язку застосовувати РРО/ПРРО, можуть долучитись до тестування ПРРО та можуть взяти участь у апробації роботи ПРРО та АРІ, оцінити їх функціонал та набути досвід щодо використання ПРРО.

Податківці порадили представникам бізнесу активніше застосовувати в готівкових розрахунках саме ПРРО, адже вони пропонуються ДПС безкоштовно. Програмні РРО зручні у використанні та їх впровадження дозволить заощадити значну кількість грошей на придбанні та обслуговуванні класичних РРО.

відеоматеріали