Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Право користуватися податковими пільгами отримали два підприємства з Рівненщини.

опубліковано 12 березня 2021 о 13:08

Днями відбулось засідання комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю у Рівненській області, участь у якому взяли заступник голови ОДА Людмила Шатковська, начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій, спрощеної системи оподаткування та аналізу контрольованих операцій  ГУ ДПС у Рівненській області Ірина Груздєва та керівники підприємств, які подали заявки на отримання податкових пільг. Це – МКП «Олвік-1» ГО «Український Національний фонд допомоги інвалідам Чорнобиля» та ПОГ «Добробут» Рівненського міського товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату.

 «Обидва підприємства повністю відповідають необхідним критеріям – «дозвільним» умовам для користування пільгами зі сплати податків, - зазначила керівник комісії, заступник голови ОДА Людмила Шатковська. – Переконана, що така підтримка області, податкові преференції, дадуть додаткові стимули для розвитку».

Мале колективне підприємство «Олвік-1» тривалий час працює на ринку, займається виготовленням шкільних меблів. На підприємстві працевлаштовано 14 робітників, з них 9 – особи з інвалідністю. Середньомісячна заробітна плата становить близько 7,5 тис. грн.

Ще одним підприємством, якому погодили право на податкові пільги, є об’єднання громадян «Добробут». Воно утворене відносно нещодавно та вперше звернулося за дозволом на пільгове оподаткування. Підприємство має 3-х працівників, з них 2-є – особи з інвалідністю. В подальших планах – розширювати штат робітників та розвиватися. Підприємство спеціалізується на ремонті та реконструкції покрівель.