Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщини: за три місяці 2021 року – майже 2,9 мільярди гривень до бюджету

опубліковано 01 квітня 2021 о 11:15

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, завдяки платникам податків, які своєчасно виконують свій конституційний обов’язок та сплачують належні податки і збори, на Рівненщині утримується позитивна динаміка виконання планових показників надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Так,  у січні-березні 2021 року від платників податків краю до бюджетів усіх рівнів надійшло 2892,6 млн. грн. податкових платежів. Це на 23,2 % перевищило показники за  аналогічний період 2020 року.

Керівник податкової служби області більш детально пояснив, як розподілились надходження до державного та місцевих бюджетів. Зокрема, до державного бюджету надійшло 1364,0 млн. грн., що більше як минулого року на 32,5% (+334,7 млн. грн.). Цьому, насамперед, сприяло суттєве збільшення надходжень з податку на додану вартість – на  48,2 %  (+196,2 млн. грн.), податку на доходи фізичних осіб – на 17,6 % (+71,2 млн. грн.) та податку на прибуток - на 31,2 % (+51,9 млн. грн.).   

Також зросли надходження до бюджетів місцевих громад – платники перерахували  1528,6 млн. гривень. Тож громади, відносно планових показників, додатково отримали у своє розпорядження 210,5 млн. гривень. Порівняно до аналогічного періоду минулого року надходження зросли на 16 відсотків.

Трійка лідерів серед надходжень податків до місцевих бюджетів незмінна: податок на доходи фізичних осіб – отримано 1072,9 млн. грн. (на 17,9 відсотків  більше, ніж торік); єдиний податок – 211,6 млн. грн. (+ 23,0 млн. грн.); плата за землю – 113,2 млн. грн. (+ 12,8 млн. грн.).

Віталій Чуй зауважує, що такі досягнення виконувались в  складних епідеміологічних умовах, що безумовно вплинуло на всі процеси життя, у тому числі, на податкову сферу. Тому велика подяка платникам податків Рівненщини за сумлінне виконання ними своїх конституційних обов’язків, особливо в період пандемії.

«Створення комфортних умов для представників бізнесу у регіоні, надання сучасних сервісних послуг, поліпшення взаємодії податкової служби та платників податків – це незмінні пріоритети роботи податківців. Всі ці чинники надають можливість суб’єктам господарювання працювати комфортно, сумлінно сплачувати податки, що, в свою чергу, сприяє як розвитку країни в цілому, так і  територіальних громад Рівненщини зокрема», - зазначив керівник податкової служби краю.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»