Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На контролі - погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску

опубліковано 16 квітня 2021 о 13:56

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу роботодавців (як юридичних, так і фізичних осіб) на те, що податковою службою здійснюється контроль за дотриманням податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам й забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ). З цією метою Головним управлінням постійно вживаються заходи щодо погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску.

Зокрема, з початку року податківці вже сформували та направили боржникам 6163 вимоги про сплату боргу з ЄСВ на суму 162,1 млн. гривень. До органів державної виконавчої служби для примусового стягнення передано 2197 узгоджених вимог на суму 39,6 млн. гривень.

То ж у відомстві зазначають, що питання надходження коштів по єдиному соціальному внеску та скорочення абсолютної величини заборгованості знаходиться на постійному контролі.

Вкотре звертаємо увагу, що період роботи працівника, за який роботодавцем не сплачені внески з єдиного соціального внеску, не буде зараховано до страхового стажу працівника до повного погашення боргу. Тому, нарахування та своєчасна й повна сплата ЄСВ є запорукою соціального захисту громадян.

Наголошуємо, що у разі несвоєчасної сплати єдиного внеску до платника податків застосовуватимуться фінансові санкції, а посадові особи нестимуть адміністративну та, навіть, кримінальну відповідальність.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»