Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На порядку денному - погашення заборгованості із виплати заробітної плати

опубліковано 29 квітня 2021 о 10:17

На сьогодні  погашення заборгованості із виплати заробітної плати залишається пріоритетним завданням на загальнодержавному рівні. Тож питання додержання вимог трудового законодавства щодо своєчасної виплати заробітної плати перебуває на особливому контролі органів влади Рівненщини.

Під час чергового засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та інших соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати, в складі якої працюють податківці області, було зазначено, що в області 16 підприємств боргують своїм працівникам заробітну плату. Тож керівники таких підприємств - боржників мають докласти усіх зусиль, аби уникнути негативних наслідків цієї заборгованості та якнайшвидше виплатити кошти своїм співробітникам.

До роботи комісії, що відбулась в Рівненській ОДА, в режимі он-лайн долучилися керівники РДА та виконкомів рад міст обласного значення.
Під час засідання керівники найбільших підприємств-боржників прозвітували про причини утворення боргів та озвучили шляхи їх погашення.
Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко акцентував увагу присутніх на кримінальній відповідальності за порушення трудового законодавства в частині невиплати заробітної плати та за результатами роботи комісії доручив активізувати роботу місцевих комісій із заборгованості по зарплаті.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»