Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про створення сімейного фермерського господарства без набуття статусу юридичної особи

опубліковано 30 квітня 2021 о 12:46

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що відповідно до норм чинного законодавства України передбачено можливість створення та функціонування сімейних фермерських господарств (далі – СФГ).

Відповідно до статті 1 Закону України «Про фермерське господарство» (далі — Закон) фермерське господарство є формою підприємницької діяльності громадян, які виявили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, здійснювати її переробку та реалізацію з метою отримання прибутку на земельних ділянках, наданих їм у власність та/або користування, зокрема в оренду, для ведення фермерського господарства, товарного сільськогосподарського виробництва, особистого селянського господарства, відповідно до Закону.

Зверніть увагу, фермерське господарство може бути створене одним громадянином України або кількома громадянами України, які є родичами або членами сім’ї.

Згідно норм чинного законодавства передбачено дві форми існування сімейного фермерського господарства, а саме:
1) юридична особа (п. 4, 5 ст. 1 Закону);
2) без набуття СФГ статусу юридичної особи (при цьому голова СФГ реєструється як фізична особа-підприємець (ст. 8-1 Закону).

Детальніше про Кроки створення сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи у листівці 1 та листівці 2.