Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували-відповідаємо

опубліковано 13 травня 2021 о 11:40

Коли юрособа, яка перебуває на 4 групі, має сплачувати єдиний податок? 

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області щодо сплати єдиного податку платниками четвертої групи повідомляють наступне. Такі платники сплачують єдиний податок щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, відповідно до норм визначених пп.295.9.2 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), а саме:

у I кварталі – 10 відсотків;

у II кварталі – 10 відсотків;

у III кварталі – 50 відсотків;

у IV кварталі – 30 відсотків.

Так, юридичні особи, щодо яких відбулася процедура реорганізації, зокрема, шляхом приєднання, або ж утворені протягом року шляхом злиття, а також за рахунок перетворення у звітному податковому періоді, у тому числі за набуті ними площі нових земельних ділянок, вперше сплачують податок протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, в якому відбулося таке обрання/перехід, в якому відбулося утворення (виникнення права на земельну ділянку), а надалі – у порядку, визначеному пп. 295.9.2 ПКУ (пп. 295.9.3 ПКУ).

Відповідно до вищезазначеного, платники єдиного податку четвертої групи перераховують в установлений строк загальну суму коштів на відповідний рахунок місцевого бюджету за місцем розташування земельної ділянки (пп. 295.9.8 ПКУ).

Зверніть увагу, абз. 13 п. 57.1 ПКУ встановлено, що останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем, якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»