Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги дистанційної взаємодії говорили під час податкового семінару

опубліковано 13 травня 2021 о 11:42

Сьогодні платники податків мають можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби. Про те, як скористатись такою можливістю, роз’яснила представникам бізнесу під час семінару начальник управління податкових сервісів ГУ ДПС у Рівненській області Ірина Клинова.

Зокрема, вона звернула увагу учасників навчання  на те, що на вебпорталі ДПС України забезпечено доступ до низки безкоштовних електронних сервісів. З найбільш популярних сервісів, який є захищеним, персоналізованим та безпечним - Електронний кабінет. Його призначення – надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати платників на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою. А постійне розширення функціоналу Електронного кабінету зводить особисте спілкування з контролюючими органами до мінімуму, що, у свою чергу, убезпечує платника, особливо в умовах дії карантину, від близьких контактів, які можуть мати негативні наслідки для здоров’я.

Ірина Клинова також роз’яснила окремі аспекти запровадження програмних РРО та нагадала, що вся необхідна інформація щодо новітніх реєстраторів розрахункових операцій  розміщена на сайті ДПС України в окремому банері, що зручно для платників податків (банер знаходиться за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

Під час семінару окрему увагу приділили єдиному рахунку для сплати податків, зборів і ЄСВ, можливість користування яким з’явилась у представників бізнесу з початку цього року. Учасники семінару дізнались, що через єдиний рахунок можна сплачувати такі податки і збори, як єдиний податок; ЄСВ; ПДФО; податок на прибуток підприємств; рентну плату; інші платежі, контроль за сплатою яких закріплений за податковою. Разом з тим, не можна сплатити через єдиний рахунок: ПДВ, акцизний податок з реалізації палива та спирту етилового, митні платежі. Тож завдяки єдиному рахунку можна перерахувати кілька платежів однієї платіжкою.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»