Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині юристи податкової служби відстояли у судах на користь держави 223 мільйони гривень

опубліковано 13 травня 2021 о 14:09

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, у січні-квітні поточного року в судах різних інстанцій було розглянуто 169 справ на загальну суму 330 млн. гривень. За результатами розглядів  рішення на користь органів ДПС в області прийнято по 97 справах на суму 223 млн. грн., на користь платників - по 72 справах на суму 107 млн. гривень. 

В податковій службі області зазначають, що рішення, прийняті контролюючим органом, можуть бути оскаржені в адміністративному або судовому порядку.

Нагадаємо, що скарги на рішення територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, подаються до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

Якщо, відповідно до Податкового кодексу України, контролюючий орган самостійно визначає грошове зобов’язання платника податків за причинами, не пов’язаними із порушенням податкового законодавства, такий платник податків має право на адміністративне оскарження рішень контролюючого органу протягом 30 календарних днів, що настають за днем надходження податкового повідомлення-рішення (рішення) контролюючого органу.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»