Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кількість суб’єктів господарювання на Рівненщині зростає

опубліковано 10 червня 2021 о 13:09

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області,  станом на 01.06.2021 року  загальна кількість платників податків, які зареєстровані в  Рівненській області, становить 63336 суб’єктів господарювання юридичних та фізичних осіб. Незважаючи на всі складнощі, які Україна відчуває через COVID, у поточному році більше 3 тисяч суб’єктів господарювання започаткували власну справу.

Наразі податкова служба максимально використовує електронний формат спілкування. Станом на початок червня більше 88% платників вже звітують в цифровому форматі  (юридичні – 92%, фізичні особи – 85%). Крім того, значна частка адмінпослуг теж реалізується в електронній формі.

Податкова служба  продовжує  розширяти спектр таких дистанційних послуг. Відтепер платники, користуючись порталом «Дія», можуть  в режимі онлайн задекларувати доходи, сплатити податки і збори, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди.

Всі процеси максимально автоматизовані, підприємці мають вибір: підключити інтеграцію з банком, в такому випадку сума доходів для розрахунку, для прикладу Декларації платника єдиного податку, буде підтягуватись автоматично, або ж вказати таку суму доходу вручну. 

Також в «Дії» можна звірити реєстраційні дані ФОП, суми нарахованих та сплачених податків і зборів, наявність заборгованості чи переплати. Для зручності платники зможуть  отримувати сповіщення про стан розгляду поданої до податкових органів декларації, чи прийнято таку декларацію або ж відхилено, чи потрібно внести відповідні виправлення. 

Все це заощадить час, кошти та сили підприємцям. Крім того, будуть пуш-сповіщення, щоб  не пропустити дедлайн та не платити штрафні санкції. За допомогою порталу або за стосунку «Дія» також можна отримати довідку про доходи, для цього потрібно обрати відповідний період та зачекати на відповідь. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»