Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове добровільне декларування доходів – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування

опубліковано 28 липня 2021 о 16:35

Тема запровадження одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб стала провідною під час робочої зустрічі начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталія Чуя  та голови Громадської ради при ГУ ДПС в області Богдана Гапяка.

Як зазначив Віталій Чуй, нормами Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який вже набрав чинності, передбачена можливість цивілізованої легалізації активів, що були приховані від оподаткування.

«Держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Зокрема, це можливість для платників податків вивести свої активи з «тіні» та у подальшому активно здійснювати і залучати інвестиції.  Це можуть зробити й ті, хто отримував зарплату у конверті, працював без оформлення трудових відносин», - відзначив керівник податкової служби області.

Він наголосив, що одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обовʼязком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

В свою чергу, Богдан Гапяк зауважив, що добровільне декларування доходів, так звана податкова амністія, є кроком в напрямку  відновлення довіри між бізнесом та податковою службою.

За результатами зустрічі  сторони домовились про подальше партнерство та намітили спільні  заходи з  надання інформаційної підтримки платникам податків щодо податкової амністії.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX