Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про запровадження одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів – під час наради ДПС

опубліковано 02 серпня 2021 о 17:00

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області взяли участь у селекторній нараді, яка  проведена департаментом податкового адміністрування  ДПС України з питань одноразового  декларування, що запроваджено Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» та здійснюватиметься  з  1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Спеціалісти департаменту надали роз’яснення щодо  положень зазначеного Закону, презентували форму декларації, яка направлена на реєстрацію до Міністерства юстиції.

В ході семінару було наголошено, що податкова служба перевірятиме лише відповідність задекларованої інформації нормам Закону, тобто чи має право громадянин подати таку декларацію, чи не застосовуються до нього певні обмеження, чи не декларуються заборонені активи. 

Крім того, було зазначено,що на сьогодні опрацьовується питання щодо внесення змін до програмного забезпечення для можливості прийняття та опрацювання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій в електронному вигляді з 01 вересня 2021 року.

 

Звертаємо увагу, що ознайомитись з інформацією щодо одноразового  добровільного декларування фізичними особами належних їм активів можна на веб порталі ДПС за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX