Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині майже 5,5 тисяч клієнтів отримали електронні ключі у податковій службі

опубліковано 03 серпня 2021 о 11:37

З початку 2021  року за електронними ключами до податкової служби Рівненщини звернулись майже 5,5 тис. платників податків, які отримали 11 тис. кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що процедура отримання електронних довірчих послуг безкоштовна і потребує мінімальний пакет документів. А для тих платників, які вже зареєстровані як користувачі, передбачена можливість самостійного повторного (дистанційного) формування сертифікатів в режимі онлайн або за допомогою користувача ЦСК (програмного забезпечення ІІТ-Користувач доступне для завантаження та відеоінструкція.  Такий сервіс доступний за посиланням: http://acskidd.gov.ua/manage-certificates.

Звертаємо увагу, що основною перевагою електронного сервісу є можливість дистанційного цілодобового формування сертифікатів (зокрема, з незахищеного носія ключової інформації на захищений носій ключової інформації), без обов’язкового відвідування представництв Надавача.

Перелік суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж захищених носіїв ключової інформації наведений нижче:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рівненська область

Рівненська торгово-промислова палата

м. Рівне, вул. Г. Мазепи, 19, каб. 5, (0362) 26-24-01, (067) 363-48-44

rivnecsk@gmail.com

Представництво Державного підприємства «Національні інформаційні системи»

м. Рівне, вул. Кавказька, 7, (0362) 67-15-23, (0362) 67-15-24

ca@rv.informjust.ua

ТОВ «ІТ-Штурман»

м. Рівне, вул. Київська, 10

(0362) 620531, (097) 7775978, (095) 5342815

shturman@mail.rv.ua

www.it-shturman.com.ua

ТОВ «Техноцентр Маяк ІТ»

м. Рівне, вул.. С. Петлюри, 14, оф. 150, (0362)460040

zvit@mayak.dp.ua

ww.zvit.net

 

Варто зазначити, що сформувати нові сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають:

  • чинні сертифікати (наприклад, до закінчення строку чинності сертифікатів залишилось декілька днів);
  • незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);
  • особистий ключ доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

У зв’язку з актуальністю питання щодо переходу з незахищеного носія ключової інформації на захищений носій ключової інформації у програмному забезпеченні «ІІТ Користувач ЦСК-1» (під час генерації особистих ключів), кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Інформаційно-довідковим департаментом ДПС доповнено  "Настанову  користувача" пунктом 7 «Перехід на ЗНКІ за електронним запитом».

Докладно про отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних реєстраторів розрахункових операцій можна ознайомитись за лінком: https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Звертаємо увагу, що, з врахуванням карантинних обмежень, підрозділи Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС працюють за попереднім записом – телефон для запису та консультацій (0362) 69-26-27. Режим роботи підрозділів та контактна інформація розміщені за посиланням:  https://acskidd.gov.ua/contacts.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»