Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За максимальної легалізації процесу заготівлі дарів лісу громади Рівненщини отримуватимуть вагому частку додаткових коштів

опубліковано 13 вересня 2021 о 11:12

Нещодавно в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй прийняв участь у зустрічі з питань застосування норм Податкового кодексу щодо оподаткування операцій з продажу дарів лісу, що відбулась в  Рівненській ОДА.

У зустрічі взяли участь представники Головного управління ДПС у Рівненській області, обласного управління лісового та мисливського господарства, департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, ТДВ «Рівнехолод».

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко на початку зустрічі зазначив, що питання сплати податків від заготівлі дикоросів є досить актуальним для громад, адже за максимальної легалізації всього процесу заготівлі дарів лісу громади Рівненщини щороку можуть отримувати вагому частку додаткових коштів. Тому громади, щоб отримати надходження у свій бюджет, повинні стежити за сплатою податків від заготівлі такої продукції на їх території комерційними структурами.

Присутні обговорили питання щодо сплати податку на доходи фізичних осіб від продажу населенням заготівельним організаціям зібраних у лісі плодів та заготівлі лісової продукції для комерційних потреб на підставі спеціального дозволу – лісового квитка. Також було обговорено розмір ставок рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та заготівлю другорядних матеріалів.

Віталій Чуй зауважив, що лише за умови належного виконання заготівельниками податкових зобов’язань, громади територій, які мають ягідно-грибні лісові ресурси, можуть сподіватися на додаткові бюджетні надходження.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX