Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги користувачів РРО!

опубліковано 13 вересня 2021 о 11:17

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що п.2 розділу ІІ Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13, (далі – Положення № 13) визначено перелік обов’язкових реквізитів, які має містити фіскальний чек.

Серед них:

- назва господарської одиниці – найменування, яке зазначене в документі на право власності або користування господарською одиницею і відповідає довіднику «Типи об’єктів оподаткування» та повідомлене ДПС у повідомлені про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП (далі – Повідомлення за ф. № 20-ОПП) (рядок 2);

- адреса господарської одиниці – адреса, яка зазначена в документі на право власності чи користування господарською одиницею (назва населеного пункту, назва вулиці, номер будинку/офісу/квартири) та повідомлена ДПС у Повідомленні за ф. № 20-ОПП (рядок 3);

Для правильного відображення таких реквізитів у фіскальних чеках доцільно провести звірку щодо адреси і назви господарських одиниць, на яких зареєстровані  РРО. Дані, що містяться у ф.№ 20 – ОПП, яка подавалась для реєстрації господарської одиниці, мають відповідати даним у реєстраційних посвідченнях РРО.

Інформацію про господарські одиниці можна переглянути в приватній частині Електронного кабінету у вкладці «Облікові дані платника», розділ «Відомості про об’єкти оподаткування».  У разі виявлення розбіжностей чи відсутності даних, подайте до контролюючого органу Повідомлення за ф.№20-ОПП. При необхідності подайте також форму №1-РРО з позначкою «перереєстрація», вказавши актуальні дані господарської одиниці.

Зверніть увагу на відповідність типу об’єкту оподаткування його назві. Наприклад, реквізити об’єкту з типом «78-бар» та назвою «Кафе» є некоректними. Правильно до такої назви вказати тип «247-кафе». Довідник кодів та назв типів об’єктів оподаткування розміщений на головній сторінці сайту ДПС України в розділі «Довідники» https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/ .

Нагадуємо, що у зв’язку з набуттям чинності змін до Положення №13, внесеними Наказом Міністерства фінансів України від 18.06.2021 № 329,  до 01.10.2021 року РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у фіскальних чеках значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.