Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині тривають заходи щодо детінізації трудових відносин

опубліковано 21 вересня 2021 о 13:22

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують платникам податків, що Державною податковою службою України спільно з Держпраці проводиться низка спільних заходів, як інформаційних, так і контрольних для детінізації трудових відносин.

Зокрема, на Рівненщині є позитивна динаміка зі збільшення кількості працевлаштованих належним чином працівників. Лише у серпні поточного року платниками податків подано 2974  повідомлень до органів ДПС про працевлаштування 5113 працівників.

Податківці висловлюють вдячність свідомим платникам податків, які оформили трудові відносини з працівниками, а роботодавцям, які ігнорують виконання свого обов’язку, нагадують про встановлену законодавством відповідальність за використання праці неоформлених працівників (60 тис. гривень за виявлене порушення вперше, та 180 тис. гривень, якщо порушення виявлено повторно протягом двох років).

Тож, шановні платники податків! Якщо Ви:

-  призначаєте на посаду особу з певними обов’язками;

-  визначаєте режим роботи особи та її робочий час;

-  сплачуєте фіксовану заробітну плату;

-  платите за процес праці, а не результат, Ви є роботодавцем, а така особа – працівником, з яким необхідно оформити трудові відносини.

Пам’ятайте, що, фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.
 
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX