Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Рівненській області

опубліковано 21 вересня 2021 о 14:31

Громадська рада при Головному управлінні ДПС у Рівненській області провела чергове засідання, участь у якому взяв в.о.начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

На порядок денний  були винесені питання результатів роботи Головного управління ДПС в області у напрямку забезпечення бюджетних надходжень за січень-серпень 2021 року, актуальні новації законодавства щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, врегулювання податкового боргу платників податків та ряд інших.

Враховуючи епідеміологічну ситуацію,  члени Громадської ради мали можливість працювати як в режимі офлайн, так і онлайн.

В ході засідання керівник податкової служби області проінформував  учасників заходу щодо діяльності податкової служби в області. Зокрема зазначив, що сьогодні на Рівненщині, як і в Україні в цілому, рівень добровільної сплати податків значно зріс,  і це свідчить про те, що переважна більшість платників сумлінно виконують свої обовʼязки. Так, у січні - серпні 2021 року від платників краю до зведеного бюджету країни надійшло 7 млрд 764 млн гривень, це на 27 відс., або на 1 млрд 683 млн грн більше, ніж у січні - серпні минулого року.

«Таким чином, забезпечується стала позитивна динаміка надходжень податків і зборів від платників регіону і ми вдячні кожному платнику за сумлінне та відповідальне ставлення до сплати податків», - зазначив Віталій Чуй.

Окремо посадовець підняв питання взаємодії з територіальними громадами, наголосивши на резервах, використання яких дало б можливість збільшити доходи  місцевих бюджетів.

Під час засідання учасники розглянули новації законодавства, зокрема запровадження податкової амністії, що стартувала 1 вересня та є певною точкою відліку нових взаємовідносин з платниками податків.

Під час обговорення винесених питань, заступник Голови Громадської ради Лариса Садова озвучила ряд проблемних питань, серед яких: контроль за адмініструванням податків із фермерських господарств, оподаткування суб’єктів малого підприємництва, вдосконалення регуляторного впливу на бізнес та ряд інших.

На завершення засідання члени Громадської ради долучились до роботи конференції щодо створення сприятливих умов для розвитку бізнесу через податкові механізми, проведеної за ініціативи Територіального відділення АППУ.