Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання «спрощенцями» III групи квартальної звітності: актуальні питання

опубліковано 12 жовтня 2021 о 11:42

В ГУ ДПС Рівненської області інформують фізичних осіб-підприємців, що перебувають на III групі спрощеної системи оподаткування про подання  звітності. Зокрема, термін подання Податкової декларації платника єдиного податку триває протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя) (п.п.49.18.2 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Платники податків зобов'язані самостійно порахувати отриманий дохід, вирахувати та сплатити суму податкового зобов'язання, при цьому заповнити та подати податкову декларацію до відповідного контролюючого органу. Сплатити податкове зобов’язання потрібно протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації (п.57.1 ПКУ).

Звертаємо увагу: граничний термін подання декларації за ІІІ квартал 2021 року настає 09 листопада 2021 року, а граничний термін сплати податкового зобов`язання з єдиного податку – 19 листопада 2021 року.

Зауважимо, що у випадку використання платником єдиного податку праці найманих осіб, крім податкової декларації платника єдиного податку, необхідно звітувати про суми доходів та суми податків нарахованих найманим працівникам у звітному періоді. Суб`єкти господарювання звітують за об`єднаною формою Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, та сум нарахованого єдиного внеску (далі – Податковий розрахунок), затвердженого наказом Міністерства фінансів України  від 15.12.2020 року № 773 “Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року №4”.

Податковий розрахунок включає в себе суми податку на доходи фізичних осіб, військового збору, а також єдиного внеску та подається окремо за кожний квартал (податковий період) з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу (тобто за I квартал, II квартал, III квартал та IV квартал).

Нагадуємо про актуальність використання електронних сервісів, запроваджених ДПС, зокрема платники єдиного податку для звітування можуть користуватись сервісом Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/). Оцініть переваги дистанційної взаємодії з податковою службою!

 

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX