Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання застосування ПРРО не втрачає актуальності

опубліковано 13 жовтня 2021 о 10:11

Днями в Головному управлінні ДПС у Рівненській області було проведено черговий вебінар для платників податків, на якому піднімалися питання застосування ПРРО для представників малого бізнесу. 

Як зазначила начальник сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг, електронних сервісів та електронного документообігу податкової служби області Галина Крат, відповідно до норм Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», суб’єкти господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, можуть обрати вид РРО (програмний та/або апаратний), засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій.

Використання новітніх програмних реєстраторів розрахункових операцій дозволяє зменшити витрати на придбання та обслуговування РРО, в порівнянні з класичними апаратними РРО, оскільки програмне забезпечення від ДПС є безкоштовним. Також дозволяє швидко зареєструвати такий ПРРО при відкритті нової торгової точки, інтернет-магазину, тощо, забезпечити покупців зручним доступом до e-чеків. Тож за своїми функціональними та технічними характеристиками програмні РРО можуть повністю замінити класичний касовий апарат.

 

З відеоматеріалами вебінару можна ознайомитись за посиланням https://rv.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/intervyu-ta-publichni-zayavi/8005.html