Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 1,4 млдр грн ПДВ відшкодовано суб’єктам господарювання Рівненщини

опубліковано 15 листопада 2021 о 15:05

У січні - жовтні 2021 року 301 суб’єкт господарювання, що перебувають на обліку в ГУ ДПС у Рівненській області, заявили про бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок. Їм було  відшкодовано 1 млрд 469 млн грн ПДВ.

Як зазначив в.о. начальника податкової служби в області Віталій Чуй, у порівнянні із відповідним періодом минулого року, це більше на 18 відс, або на 228 млн гривень.

Нагадаємо, процес відшкодування ПДВ прозорий і відбувається в автоматичному режимі. Але платник може отримати бюджетне відшкодування у законодавчо встановлені строки лише в разі правильного ведення податкової звітності, а також без здійснення ризикових операцій, що можуть слугувати мінімізації податкових платежів.

За результатами проведених перевірок податківцями Рівненщини у поточному році було упереджено заявлене бюджетне відшкодування ПДВ на 3,8 млн гривень.

Звертаємо увагу, що з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної  хвороби (COVID-19) з 18 березня 2020 запроваджено мораторій на проведення документальних перевірок. При цьому мораторій не поширюється  на проведення документальних позапланових перевірок з підстав, визначених підпунктом 78.1.8 пункту 78.1 статті 78  Податкового кодексу, а саме якщо платником подано  декларацію, в якій заявлено до відшкодування з бюджету податок на додану вартість, за наявності підстав для перевірки, визначених у розділі V цього Кодексу, та/або з від'ємним значенням з податку на додану вартість, яке становить більше 100 тис гривень.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX