Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наявний податковий борг – це підстава для внесення майна боржника до податкової застави

опубліковано 15 листопада 2021 о 15:26

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків, що примусовим заходом забезпечення сплати платником  грошового зобов'язання та пені, не сплачених таким платником у строк, визначений Податковим кодексом України, є податкова застава. Право на її застосування поширюється на будь-яке майно платника, яке перебуває у його власності в день виникнення такого права і вартість якого відповідає сумі податкового боргу платника, а також на інше майно, на яке платник податків набуде прав власності у майбутньому.

Тож, наявний податковий борг – це підстава для внесення майна боржника до податкової застави та реєстрації її у відповідному державному реєстрі обтяжень рухомого та нерухомого майна. Опис майна в податкову заставу здійснюється на підставі рішення керівника контролюючого органу, яке пред’являється платнику податків, що має податковий борг.

Як зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий, податківці використовують всі надані законодавством важелі впливу до боржників  з метою погашення податкового боргу, і особливо дієвим є здійснення обтяжень в реєстрах рухомого та нерухомого майна, адже боржник не зможе здійснити відчуження майна, яке перебуває в податковій заставі.

У поточному році податківцями Рівненщини вже було здійснено в Центрі надання адміністративних послуг обтяження в реєстрах рухомого та нерухомого майна по 1117 боржниках на суму податкового боргу близько 537 млн. гривень.

Тож, шановні платники податків, щоб уникнення негативних наслідків виконуйте податковий обов’язок та сплачуйте податки вчасно і в повному обсязі.

Звертаємо увагу,що кожен платник самостійно може перевірити  наявність чи відсутність  податкового боргу. Це можна зробити дистанційно за допомогою сервісу "Електронний кабінет" чи сервісу "Дізнайся більше про свого бізнес-партнера",  або ж відвідати Центр обслуговування платників за місцем реєстрації, здійснивши там звірку розрахунків.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX