Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про підсумки та перспективи роботи говорили під час робочої наради

опубліковано 08 грудня 2021 о 11:46

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбулась робоча нарада, одним з питань якої було визначення підсумків  та перспектив роботи юридичної служби.

В ході заходу заступник начальника податкової служби області В’ячеслав Грабовий зазначив, що робота юриста вимагає наполегливості, бездоганного знання законодавства та неабиякої витримки. Саме ці фахівці відстоюють інтереси держави в судах, а ще надають консультації з податкового законодавства, здійснюють розгляд запитів та звернень народних депутатів, забезпечують законність діяльності податкової служби, а також врегульовують трудові спори.

Про фаховість та відданість обраній професії працівників юридичної служби ГУ ДПС в області свідчать, насамперед, результати роботи. За словами В’ячеслава Грабового, у 2021 році на користь держави було вирішено 285 справ на  суму 455 млн грн, або 64,19 % від загальної кількості розглянутих протягом року справ та 83,35 % - від суми.  

Також під час наради було приділено увагу роботі з податковим боргом. Зокрема, зазначено, що у поточному році до управління супроводження судових справ надійшло 715 матеріалів на суму податкового боргу 248,1 млн грн для подання позовних заяв до суду про стягнення податкового боргу з різними позовними вимогами, зокрема, стягнення коштів з рахунків у банках, надання дозволу на реалізацію майна, стягнення готівки, накладення арешту на рахунки у банках  (у т.ч., з фізичних осіб 407 на суму боргу більше 43 млн  грн). За результатами опрацювання таких матеріалів до суду вже передано 525 позовних заяв на суму позовних вимог 196,8 тис гривень.