Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині визначать найкращих платників податків

опубліковано 18 серпня 2020 о 09:38

Сьогодні  в приміщенні Головного управління ДПС у Рівненській області відбулось засідання обласної рейтингової комісії з підведення підсумків Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків - 2020».

Кращих платників податків обирали в галузях промисловості, будівництва; у сфері права, консалтингу, наукової та технічної діяльності, у сферах торгівлі та послуг, у сфері транспорту та зв’язку; в аграрній галузі серед платників податку на прибуток і платників єдиного податку 4 групи у рослинництві та тваринництві. Всього за рішенням комісії близько  34 суб’єктів господарювання  області визнано переможцями в рейтингу найсумлінніших.

В.о. заступника начальника ГУ ДПС в Рівненській області Зоя Хоній звернула увагу, що податкова служба приймає активну участь в організації проведення   Всеукраїнського рейтингу „Сумлінні платники податків ”,  адже даний конкурс   популяризує дотримання основних принципів чесного ведення бізнесу та, з іншого боку,   відзначення кращих здобутків сприяє громадському визнанню ролі сумлінних платників податків у житті області та держави.

Вона також зазначила, що податкова служба в області обирає можливі  кандидатури платників податків  в кожній номінації та  здійснює аналіз галузей (сфер) регіону для визначення найбільш доцільних номінацій Рейтингу.

При виборі, звертається увага на такі критерії:

- сума сплачених податків (зборів) за останній бюджетний рік ;

- кількість робочих місць; рівень заробітної плати та стан її виплати;

- співвідношення суми сплаченого податку на прибуток  та обсягів валових  доходів (податкове навантаження);

- перелік проведених соціальних програм і благодійних акцій;

- важливість виду підприємницької діяльності для регіону та національної економіки.

- відсутність податкового боргу (недоїмки);

- податкова дисципліна, або безумовне дотримання норм податкового законодавства.

Головна думка, яку озвучив Маріян Года - голова Ради Територіального відділення ВГО АППУ в Рівненській області, що  вшановуючи переможців конкурсу «Сумлінні платники податків», влада не лише популяризує ідею чесного ведення бізнесу та громадське визнання ролі сумлінних платників податків у житті держави, а й формує традиції шанобливого ставлення до платників податків, взаємну відповідальність влади і бізнесу, виховує високу податкову культуру та усвідомлення, що «платник податків – це найвища цінність цивілізованого суспільства».

Відео матеріали