Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про оподаткування аграрного сектору говорили під час конференції

опубліковано 02 березня 2021 о 15:58

Першого березня заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній  взяла участь у засіданні робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі, що відбулось у режимі відеозв’язку.  Засідання проходило за участі заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, заступниці Міністра фінансів України Світлани Воробей, представників облдержадміністрацій, профільних асоціацій та податкової служби.

Учасники обговорили питання взаємодії сільгоспвиробників з територіальними податковими органами щодо ліцензування зберігання пального. Присутніх поінформували про основні порушення, за які накладались штрафні санкції на підприємства. Так, учасники запропонували ввести поетапність у накладанні штрафів за порушення законодавства з ліцензування місць зберігання пального. Також запропоновано переглянути суми штрафних санкцій.

Крім того, увагу приділили проблематиці призупинення реєстрації податкових накладних для сільгоспвиробників. Зокрема, було рекомендовано активізувати роботу регіональних робочих груп з метою вирішення таких питань, а також провести додаткові роз’яснення для агровиробників для зниження випадків блокування при реєстрації податкових накладних.