Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з органами місцевого самоврядування триває

опубліковано 11 березня 2021 о 10:35

Днями начальник Дубенської ДПІ Світлана Цимбалюк провела  зустрічі із приватними підприємцями та аграріями, що здійснюють свою діяльність на території Привільненської громади. Керівник громади Юрій Момотюк звернув увагу присутніх на тому, що розвиток громади неможливий без наповнення місцевого бюджету та  закликав легалізуватися тих, хто цього ще не зробив, та прозоро сплачувати податки до місцевої казни.

Питання, які розглянули учасники наради, також стосувались надходжень до місцевих бюджетів, а саме: декларування доходів громадянами, надходження доходів до місцевих бюджетів.

Світлана Цимбалюк коротко окреслила можливість суб’єктів господарювання  працювати на різних системах оподаткування та порядок застосування ФОП на єдиному податку реєстраторів розрахункових операцій. Посадовець наголосила присутнім про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році, обов’язок та терміни подання декларації. Також проінформувала про електронні послуги та сервіси від податкової служби, які стають дедалі популярними.

На завершення зустрічі Світлана Цимбалюк звернула  увагу, що місцеві податки і збори є коштами територіальних громад і, відповідно, основою їх фінансової незалежності. За її словами, й органи місцевого самоврядування, і податкова служба повинні активізувати спільну роботу щодо наповнення місцевих скарбниць та здійснювати контроль за дотриманням суб’єктами господарювання і громадянами вимог податкового законодавства, своєчасної та в повному обсязі сплати податків та зборів.