Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податковий борг – на телеканалі «ITV»

опубліковано 11 березня 2021 о 15:19

Питання заборгованості платників податків перед бюджетами та можливість її врегулювання було піднято під час зустрічі начальника відділу по роботі з податковим боргом у м. Рівному Богдана Бартманського з журналістами телеканалу «ITV».

Зокрема, посадовець роз’яснив, окремі положення Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID­19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» № 1072 від 4 грудня 2020 року щодо можливості для платників податків скористатися процедурою списання штрафних санкцій. А саме, що у разі погашення у повному обсязі грошовими коштами протягом шести місяців від дня набрання чинності Законом суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням), що виник станом на 1 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі,  списуються штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу.

Також Богдан Бартманський поінформував, що норми цього закону дозволили платникам, у яких загальний обсяг боргу не перевищував 3060 грн., подати заяву на його списання. І такою нормою скористались більше 84 тисяч платників Рівненщини.

Окремо було наголошено на недопущення зростання заборгованості по єдиному внеску, адже своєчасна й повна сплата ЄСВ є запорукою соціального захисту громадян.

Завершуючи спілкування, Богдан Бартманський закликав платників краю відповідально відноситись до виконання своїх  зобов’язань щодо сплати  податків, зборів та платежів, як до державного, так і місцевих бюджетів.