Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження ПДФО від платників Зарічненщини склали понад 21 млн гривень

опубліковано 05 квітня 2024 о 11:54

Протягом січня-березня 2024 року надходження  податку на доходи фізичних осіб на Зарічненщині склали 21,2 млн гривень. Із зазначеної суми 5,9 тис грн спрямовано до Державного бюджету країни. Решту коштів, а саме 15,3 тис грн, спрямовано для фінансування потреб місцевих бюджетів громад. Зауважимо, що ПДФО є основним джерелом наповнення місцевого бюджету.

Стабільність надходжень ПДФО, як і всіх податкових платежів – особливо важлива для державного бюджету та територіальних громад у період протидії загарбникам. Тому у податковій службі наголошують, що обороноздатність країни та спроможність громад якісно виконувати завдання із забезпечення функціонування об’єктів інфраструктури значною мірою визначається податковою дисципліною представників бізнесу та громадян. 

Також податківці нагадують, що триває кампанія декларування доходів громадян, та звертають увагу платників податків – фізичних осіб, що з 01.01.2024 введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. 

Крім того, змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс), крім витрат, зазначених у підпункті 166.3.10 пункту 166.3 статті 166 розділу IV Кодексу (додаток Ф3 до декларації). 

Більше про декларування доходів громадян – за посиланням:  https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»