Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Здолбунівські власники нерухомості сплатили понад 2 млн грн податку

опубліковано 05 квітня 2024 о 11:57

Власники об’єктів нерухомості території обслуговування Здолбунівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області за січень-березень 2024 року сплатили  до місцевих бюджетів 2,1 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Більшу частину суми забезпечено юридичними особами – 1,4 млн грн, від підприємців і громадян надійшло 0,7 млн гривень.

Фахівці податкової служби нагадують громадянам, що податок сплачується за площу, яка перевищує 60 квадратних метрів для квартир, 120 квадратних метрів – для будинків і 180 квадратних метрів – для різних типів житлової нерухомості.

Сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, громадянам необхідно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення із зазначеною  сумою та платіжними реквізитами для сплати податку.

Податківці наголошують, якщо платники не отримали такого повідомлення, але вони є платниками цього податку, вони можуть звернутися до контролюючого органу для звірки. Також платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Також провести звірку можна скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»