Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радивилів: комунікація між податківцями та новоствореними ОТГ - в дії

опубліковано 03 лютого 2021 о 11:04

Днями,  у приміщенні Радивилівськоі міської  ради,   відбулася робоча зустріч начальника Радивилівськоі  ДПІ Людмили Федун з головами Радивилівськоі, Козинськоі та Крупецькоі ОТГ Миколою Карапетяном, Іваном Школярем та Віталієм Мошкуном з питань співпраці задля виявлення та забезпечення додаткових надходжень до бюджету, виконання місцевого бюджету у 2021 році, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів. На зустрічі також були  присутні керівники структурних підрозділів Головного управління ДПС у Рівненській області та землевпорядники і начальники фінансових відділів ОТГ.

Під час зустрічі говорили про додаткові резерви наповнення місцевого бюджету та оновлення паспортів ОТГ, вжиття заходів щодо детінізації відносин у сфері зайнятості населення, забезпечення погашення заборгованості по податку на нерухоме майно та  земельного податку. 

Під час спілкування фахівці ГУ ДПС у Рівненській області розповіли керівникам територіальних громад про новації у застосуванні РРО,  основні аспекти погашення, розстрочення та списання податкового боргу відповідно до вимог Закону України від 04.12.2020 р. № 1072-IX, наголосили на нюансах кампанії декларування доходів громадян, зокрема, декларування доходів від продажу сільгосппродукції та надання послуг сільськогосподарською технікою.

За підсумками зустрічі було вирішено провести ретельний аналіз потенційних фінансових можливостей територіальних громад та активізувати взаємодію з контролюючими органами, адже в результаті тісної співпраці місцеві бюджети отримають додаткові джерела надходжень для свого розвитку.