Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Навчальні практикуми для платників податків

опубліковано 28 березня 2024 о 15:15

Нещодавно в ДПІ у м. Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області проведено черговий практикум для громадян щодо реалізації ними права на отримання податкової знижки шляхом подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік.

Під час навчання головний державний інспектор Ольга Червона, зокрема, роз’яснила платникам особливості заповнення декларації з метою отримання податкової знижки за страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя.

Посадовець окремо зупинилася на переліку документів, які необхідно додати для такого повернення, а саме: відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копії договорів в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких послуг і строк оплати за послуги. У зазначених документах обов’язково повинні бути відображені суми сплачених страхових внесків, дата сплати, прізвище платника, реквізити договору згідно з яким здійснюється така плата, договір довгострокового страхування життя.

Ольга Червона акцентувала увагу, що платник податків має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати на сплату страхових внесків, які у розрахунку за кожний з повних чи неповних місяців звітного податкового року, протягом яких діяв договір страхування, не мають перевищувати обмеження: 

а) при страхуванні платника податку – у 2023 році 3760,00 гривень;

б) при страхуванні члена сім’ї платника податку першого ступеня споріднення– у 2023 році - 1880,00 гривень, в розрахунку на кожного застрахованого члена сім’ї.

В ході  заходу фахівець надала практичну допомогу по заповненню декларацій про майновий стан і доходи  на отримання податкової знижки, а також на прикладі показала, як правильно заповнити і подати декларацію через «Електронний кабінет» та вкотре нагадала, що робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»