Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Дубенщині за використання лісових ресурсів сплачено майже 4,3 млн грн ренти

опубліковано 28 березня 2024 о 15:13

За січень-лютий 2024 року платниками Дубенщини до бюджетів усіх рівнів сплачено 4272 тис гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. Що майже у 10 разів  більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Зокрема, до державного фонду надійшло 1512 тис гривень, а до місцевих бюджетів територіальних громад Дубенського району - 2760 тис гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

Нагадаємо, що рентна плата – загальнодержавний податок, який справляється в Україні за користування природними ресурсами. Його надходження є внеском бізнесу в економічний розвиток країни загалом, так і регіону зокрема. Здійснення підприємницької діяльності з порушеннями вимог законодавства, зокрема у сфері лісозаготівлі є неприпустимим.

Звертаємо увагу, що суб’єкт господарювання, у разі отримання спеціального дозволу (лісорубного квитка або лісового квитка) та/або укладання договору довгострокового тимчасового користування лісами є платником рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та повинен подавати податкову декларацію з рентної плати (в частині рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів), вперше за квартал, у якому такий суб’єкт господарювання отримав спеціальний дозвіл (лісорубний квиток або лісовий квиток) або уклав договір довгострокового тимчасового користування лісами.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»