Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено зустріч податківців з громадою, щодо забезпечення надходжень до бюджету громади

опубліковано 22 червня 2021 о 11:15

Для того, щоб налагодити співпрацю з органами державної влади та місцевого самоврядування, глибше розуміти  проблеми, з якими вони стикаються у своїй роботі, зокрема, у сфері оподаткування, а також задля спільного знаходження шляхів їх вирішення днями, начальник Дубенської ДПІ ГУ ДПС у Рівненській області Світлана Цимбалюк провела зустріч з Смизьким селищним головою Олександром Федоровим та начальником фінансового відділу Смизької селищної ради Тетяною Михайлишин.

Під час зустрічі йшлося про наповнення місцевого бюджету та визначення заходів щодо забезпечення своєчасного надходження податків і зборів, також обговорили питання щодо загальної фінансової ситуації, дотримання податкової дисципліни суб’єктами господарювання та перспективи виконання дохідної частини бюджету громади.  

 Представник податкової служби звернула увагу на проведенні аналізу обсягу сплати податку на доходи фізичних осіб від суб’єктів господарювання, про важливість легалізації тіньової зайнятості населення, про шляхи протидії ухиленням від оподаткування. При цьому Світлана Цимбалюк зауважила, що суттєвим резервом бюджету громади залишається добровільне щорічне декларування доходів громадян, громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад2 га, та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, а також проведення інвентаризації об’єктів нерухомості. Вона зазначила, що всі,   хто працює та отримують доходи, повинні виконати свій обов'язок та сплатити податки, що визначені чинним законодавством це -  конституційний обов’язок кожного громадянина.

Також у ході спілкування було наголошено, що ОТГ у межах своїх повноважень  мають приймати рішення про встановлення місцевих податків та зборів, а також податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів, та про внесення змін до таких рішень (п.12.3. ст.12 Кодексу).