Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вараському районі відбулася робоча зустріч з головами місцевих громад

опубліковано 24 червня 2021 о 13:40

Днями в приміщенні Володимирецької районної державної адміністрації відбулася робоча зустріч голови РДА Анатолія Рижого та фахівців Головного управління ДПС у Рівненській області з  керівництвом місцевих громад Вараського району (колишнього Володимирецького, Зарічненського районів та м. Вараш) з метою обговорення наявних проблемних питань щодо надходжень до місцевих бюджетів, погашення податкової заборгованості та пошуку резервів  наповнень скарбниць місцевих громад.

В ході проведення зустрічі учасники заходу обговорили нагальні проблемні питання щодо сплати до бюджетів місцевих громад  податку на доходи фізичних осіб, податку на нерухоме майно, земельного податку, орендної плати. Також звернули увагу на обов’язковість сплати ренти за використання дарів лісу всіма господарюючими суб’єктами, які заготовляють чи використовують лісові ресурси з комерційною метою.

Окремо податківці звернули увагу присутніх на  стан заборгованості по платежах до місцевих бюджетів, легалізацію праці громадян та забезпечення соціальних стандартів при виплаті заробітної плати. Адже зростання благополуччя жителів кожного населеного пункту та держави в цілому залежить від рівня наповнення як місцевих бюджетів, так і державного.  Щоб зробити Україну кращою,  необхідно працювати і сплачувати податки. Щоб будувати якісні дороги, розвивати сучасну інфраструктуру,   необхідні кошти,  які  отримуються  саме від платників податків.  Всі,   хто працює та отримують доходи, повинні виконати свій обов'язок та сплатити податки, що визначені чинним законодавством це -  конституційний обов’язок кожного громадянина.

Порушені питання викликали жваву дискусію, адже тема становить особливий інтерес для представників ОТГ, які зацікавленні у збільшені надходжень до скарбниць їх громад.

Наразі робота з територіальними громадами продовжується, податкова відкрита до співробітництва та конструктивної співпраці.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»