Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обмеження щодо податкової знижки для фізосіб

опубліковано 02 липня 2021 о 13:25

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує фізичних осіб, які хочуть скористатися правом на податкову знижку про те, що обмеження щодо такого права передбачені ст. 166 Податкового кодексу України.

Так, правом на податкову знижку можуть скористатися громадяни, які є виключно резидентами, мають реєстраційний номер облікової картки платника податків. У разі відмови від такого реєстраційного номеру через свої релігійні переконання потрібно офіційно повідомити про це відповідний контролюючий орган і мати про це відмітку у паспорті.

Звертаємо вашу увагу на те, що загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку з доходів фізичних осіб (далі – ПДФО) в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника ПДФО, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ПКУ.

Зауважимо, якщо платник ПДФО не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року до кінця податкового року, наступного за звітним, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Громадяни, що бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2020 року, податкову декларацію можуть подати до контролюючого органу до 31 грудня 2021 року включно.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»