Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Зарічненщини продовжують консультувати платників з питань застосування РРО/ПРРО

опубліковано 01 лютого 2022 о 13:51

Начальник Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Сергій Драка провів черговий тренінг з платниками податків щодо особливостей застосування  РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року.

Посадовець зазначив, що з початку року всі фізичні особи – підприємці, крім платників єдиного податку першої групи, повинні застосовувати РРО/ПРРО, якщо вони отримують оплату готівкою або платіжними картками.

Застосування реєстраторів розрахункових операцій підприємствами і фізичними особами-підприємцями регулюється Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР.

Сергій Драка інформував, що суб’єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/). Банер також містить нормативно – правові акти, відео уроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень.

Він також зазначив, що  ФОП – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів.

Також податківець нагадав про проведення кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян, та розповів хто має право скористатись податковою амністією.

Насамкінець суб'єктів господарювання проінформували про стартування кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, та зазначили які категорії фізичних осіб, відповідно до чинного податкового законодавства, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. 


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»