Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Навчальні практикуми для платників податків Млинівської ДПІ

опубліковано 01 лютого 2022 о 14:12

Нещодавно в Центрі обслуговування платників Млинівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся навчальний практикум для платників податків, які обрали проведення розрахунків при здійсненні господарської діяльності шляхом встановлення програмних РРО.

Під час заходу  старший державний інспектор Світлана Балас надала роз’яснення про обов’язкове застосування з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій (РРО), або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) платниками єдиного податку другої – четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Податківець ознайомила платників з вимогами щодо порядку ведення обліку товарних запасів фізичними особами-підприємцями,  які передбачені наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 №496.

Фахівцем було надано практичну допомогу платникам податків  при подані заяви для реєстрації ПРРО (за формою № 1-ПРРО) в режимі онлайн, а також в реєстрації ПРРО через приватну частину Електронного кабінету та обговорили інтеграцію програмного РРО з платіжними терміналами.

Під час заходу податківець нагадала про проведення кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян, та розповіла хто має право скористатись податковою амністією, а також проінформувала про стартування кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, зазначивши при цьому категорії фізичних осіб, які відповідно до чинного податкового законодавства, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

У ході навчань підприємці ознайомилися з електронними сервісами податкової служби та переліком їх функціональних можливостей.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»